Standplaatsen

Den Bosch & Breukelen

085-0041993

09.00 - 20.00

Dakgoot inspectie

Het Belang van Dakgootinspectie

Een goed functionerend dak is essentieel voor de bescherming van een gebouw tegen weersinvloeden en waterschade.

Dakgoten spelen een cruciale rol bij het effectief afvoeren van regenwater, smeltwater en ander vocht van het dak. Om ervoor te zorgen dat de goten optimaal functioneren, is regelmatige dakgoot inspectie van groot belang.

Dakgoot inspectie is het proces waarbij de toestand van de goten grondig wordt geëvalueerd en eventuele problemen worden geïdentificeerd.

Het inspecteren van een dakgoot doen wij altijd gratis in combinatie met een klus zoals bijvoorbeeld dakgoot schoonmaken of dakgoot coaten.

 

Dakgoot inspectie

Wat is het voordeel van een goede dakgoot inspectie?

Net hebben we je in een notendop uitgelegd waarom een dakgoot inspectie belangrijk is, hier willen we nog iets dieper op ingaan.

Een inspectie is iets wat eigenlijk jaarlijks terug zou moeten komen, zo laat jij jouw auto toch ook jaarlijks keuren?

De dakgoot van jouw woning of bedrijfspand krijgt dag in dag uit flink wat te voortduren, dit komt niet alleen door het water wat er doorheen gaat maar ook door de temperatuurwisselingen. 

Bij hoge temperaturen zal de dakgoot wat uitzetten en bij lage temperaturen krimpt de dakgoot iets wat een hoge invloed heeft om de kwaliteit van de naden in de goot.

Zolang de dakgoot voldoende onderhoud krijgt zal deze gemiddeld een 35-40 jaar meegaan, bij geen onderhoud is de levensverwachting vele malen lager en daarnaast is de kans op lekkages en reparaties vele malen hoger. 

Ons advies zal je dus ook niet verrassen, laat jaarlijks de dakgoot schoonmaken, zodra je de dakgoot laat schoonmaken door iemand die bij ons is aangesloten weet je zeker dat zij na het schoonmaken ook een inspectie uit zullen voeren. Dan wordt er direct gekeken naar mogelijke lekkages en worden de las- randen gecontroleerd op de staat ervan.

 

Dakgoten.nl

Wij van dakgoten.nl hebben ons de laatste (ruim) 15 jaar gespecialiseerd in alle klussen op het gebied van dakgoten.

Een dakgoot- inspectie is bij ons altijd gratis, tijdens dit bezoek komen we bij je langs en inspecteren we de dakgoot grondig.

Zijn er kleine klusjes? Die doen we gelijk even voor je als we toch al op de ladder staan.