Standplaatsen

Den Bosch & Breukelen

085-0041993

09.00 - 20.00

Wat is de beste maand voor het schoonmaken van de dakgoot

Wat is de beste maand voor het schoonmaken van de dakgoot

Het reinigen van de dakgoot is een onderdeel van het onderhoud van je huis die vaak wordt vergeten.
De beste maand voor het schoonmaken van de dakgoot kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omgeving waar je woning staat en specifieke kenmerken van je dak en omgeving.
Over het algemeen zijn er echter bepaalde maanden die gunstiger kunnen zijn voor het uitvoeren van deze taak.
We leggen het je graag allemaal uit.
Wat is de beste maand voor het schoonmaken van de dakgoot

Voorjaar - maart tot mei

In veel regio’s is het voorjaar vaak een geschikte periode om de dakgoten schoon te maken. Tijdens de winter kunnen bladeren, takken en ander vuil zich ophopen in de dakgoten, en het voorjaar is een goede tijd om deze op te ruimen voordat het regenseizoen begint.

Het voorjaar biedt vaak mildere temperaturen en aangenamere weersomstandigheden, waardoor het gemakkelijker en veiliger is om op een ladder te werken.

Herfst - september tot november

In sommige regio’s kan de herfst ook een geschikte tijd zijn voor het schoonmaken van de dakgoot.

Tijdens en net na de herfst vallen de meeste bladeren en is de kans groot dat er zich veel organisch materiaal in de dakgoten heeft verzameld.

Het is belangrijk om de dakgoten voor de winter schoon te maken om verstoppingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat smeltend sneeuw- en ijswater zich vrij kan bewegen.

Zomer - juni tot augustus

Ook de zomer kan een geschikt moment zijn zijn voor het dakgoot schoonmaken. De kans op regenachtig weer is laag, wat de klus gemakkelijker en veiliger maakt.

Controleer echter de dakgoten regelmatig tijdens de zomer om ervoor te zorgen dat er geen verstoppingen optreden door bladeren of ander vuil dat wordt meegenomen door de wind.

Wat veel mensen niet weten is dat er in de maanden Juli en Augustus de meeste hoeveelheid regen valt.

Tips - Kies de beste maand

  • Zoals je kunt lezen is er niet een eenduidig antwoord te geven op de vraag ‘wat is de beste maand voor het schoonmaken van de dakgoot’. Ons advies is om de dakgoot 2x per jaar schoon te laten maken zodat je zeker weet dat de kans op verstopping en lekkage minimaal is. 
  • Dakgoot Inspectie: Onze collega’s zullen tijdens het schoonmaken ook altijd een dakgoot inspectie uitvoeren zodat eventuele mankementen direct opgelost kunnen worden.
  • Het goed onderhouden van de goten zorgt ervoor dat dakgoot reparaties zoals dakgoot coaten niet of nauwelijks nodig zal zijn.

De expertise van Dakgoten.nl

Alle informatie op deze pagina is geschreven door Wesley. Met meer dan 15 jaar ervaring in de bouw- & schoonmaakbranche heeft Wesley de nodige kennis en ervaring.
Wesley

Dakgoten.nl

Wij van dakgoten.nl hebben ons de laatste (ruim) 15 jaar gespecialiseerd in alle klussen op het gebied van dakgoten.

Een dakgoot- inspectie is bij ons altijd gratis, tijdens dit bezoek komen we bij je langs en inspecteren we de dakgoot grondig.

Zijn er kleine klusjes? Die doen we gelijk even voor je als we toch al op de ladder staan.

Dakgoten.nl

Andere interessante artikelen

Graag laten we je een aantal van onze dakgoot- schoonmaak klussen zien. Staat jouw woning hier binnenkort misschien ook tussen?

Hoe herken je een verstopte dakgoot
Informatie
Wesley de Gooyert

Hoe herken je een verstopte dakgoot?

Hoe herken je een verstopte dakgoot?

Dakgoten zijn een essentieel onderdeel van de waterafvoer van een gebouw. Ze zijn ontworpen om regenwater op te vangen en veilig af te voeren,

Lees verder »
De impact van bladeren in je dakgoot
Dakgoot schoon laten maken
Wesley de Gooyert

de impact van bladeren in je dakgoot

Bladeren die zich ophopen in je dakgoten lijken op het eerste gezicht misschien onschuldig, maar ze kunnen aanzienlijke schade aanrichten aan je huis als ze niet regelmatig worden verwijderd. In

Lees verder »
Hoe herken je problemen in je dakgoten
Dakgoot reparatie
Wesley de Gooyert

Hoe herken je problemen in je dakgoten?

Dakgoten spelen een belangrijke rol in het beschermen van je huis tegen waterschade. Ze zorgen ervoor dat regenwater wordt afgevoerd, weg van de fundering en muren. Echter, dakgoten kunnen na

Lees verder »